نرخ ارز در مرکز مبادلات امروز یکشنبه ۲۱ تیر اطلاعیه توانیر در مورد برنامه خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۵ جزییات تازه درباره تغییر در نحوه سوخت‌گیری/ چرا کارت سوخت به کارت بانکی منتقل نشد؟ جزئیات حراج شمش طلا تیر ۱۴۰۵ فروش فوری و فوق العاده ۹ محصول ایران خودرو بدون قرعه کشی تیر ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام طرح‌های عادی، جوانی جمعیت و خودرو‌های فرسوده کدام بانک‌ها ارز اربعین می‌فروشند؟ تحول در محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی + جزییات آخرین وضعیت اختلال بانکی ۲۱ تیر؛ زمان بازگشت کامل خدمات اعلام شد علت ریزش سنگین بورس چیست؟ علت خاموشی مناطقی از تهران مشخص شد/ قطعی برق ناشی از حادثه فنی بود؟ بازگشت تدریجی خدمات بانک‌های مختل شده/ داده‌های حساب مردم در امان است سقوط ۵۰۰۰ تومانی قیمت دلار؛ سکه ۵ میلیون تومان ارزان شد/ پیش بینی قیمت طلا و سکه آغاز پیش فروش کوییک از یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ / جزئیات کامل پیش فروش کوییک قیمت جدید محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۴۰۵/۰۴/۲۰ بخشنامه جدید فروش مدیران خودرو منتشر شد + جزئیات 

طرح وزارت صمت برای ۱۴۰۳ چیست؟

طرح وزارت صمت برای ۱۴۰۳ چیست؟ در حالی شاهد تداوم واردات بی‌رویه و خارج از پیش‌بینی آیفون‌های آمریکایی رفرش و ریپک شده هستیم که این ریخت و پاش ارزی با واکنش یکی از ائمه جمعه نیز مواجه شده و این ابهام وجود دارد که وزارت صمت چه برنامه‌ای برای اصلاح این روند در سال ۱۴۰۳ دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 09
کد خبر: ۲۳۱۸۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  اخیرا شاهد اظهار نظر یکی از ائمه جمعه در خصوص خسران منابع ارزی از واردات بی‌رویه آیفون‌های آمریکایی به کشور بودیم. قربانعلی دری نجف‌آبادی امام جمعه اراک این خصوص گفته است که ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد، اما استفاده از این ظرفیت‌ها، همت می‌خواهد، درآمد ارزی کشور محدود است، ولی با همت بلند، این محدودیت‌ها جبران می‌شود، به عنوان مثال ما نباید دلار را صرف واردات تلفن همراه کنیم بلکه باید تولید کننده تلفن همراه باشیم.

 

لازم به ذکر است، در سال جاری شاهد بودیم که با وجود ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15، و همچنین عدم تولید آیفون 13، واردات آیفون صدها میلیون دلار آیفون در یک سال هستیم. با توجه به شرایطی که در مورد تولید این برند وجود دارد، می‌توان گفت که عمده آیفون‌های 13 و مدل‌های قبل‌تر آن که وارد کشور شده، رفرش و ریپک بوده است اما به عنوان گوشی نو وارد و به مصرف‌کننده فروخته شده است.طرح وزارت صمت برای 1403 چیست؟

 

طرح وزارت صمت برای واردات آیفون در 1403 چیست؟

بنابراین با توجه به رویه واردات در برابر صادرات خود که انحصار واردات آیفون را در اختیار عده خاصی که اتفاقا تخصصی در حوزه واردات تلفن همراه، خدمات پس از فروش و کنترل زنجیره فروش ندارند، نه تنها موجب زیان مصرف‌کننده نهایی شده بلکه در عمل سبب آسیب جدی به منابع ارزی کشور نیز شده است.

 

به طور مثال در سال 1397 واردکنندگان به دلیل عدم نظارت بر زنجیره فروش و گران فروشی حتی به حبس محکوم شدند. این در شرایطی است که واردکنندگان آیفون در عمل هیچگونه نظارتی بر زنجیره ندارند و شاهد تغییرات مداوم قیمت آیفون‌ها هستیم.

 

با توجه به این شرایط و ابهامات جدی که در خصوص عملکرد وزارت صمت در این حوزه وجود دارد، این سوال مطرح است که برنامه این وزارتخانه برای سال 1403 و اصلاحات در حوزه واردات آیفون چیست تا حداقل جلوی زیان ارزی کشور در سال آینده گرفته شود./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار